Exploitatie huis van kroonprins gaat in stichting

Den Haag, 24 aug. - De bouw en commerciële exploitatie van het vakantiehuis in Mozambique van kroonprins Willem-Alexander is ondergebracht in een stichting, gevestigd op paleis Noordeinde, het werkpaleis van koningin Beatrix. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd. Premier Balkenende en de prins hebben besloten om afstand te creëren tussen Willem-Alexander en het vastgoedproject in het natuurgebied Machangulo. Aanleiding daarvoor is volgens een woordvoerder dat het gaat ”om een groter project en niet een los vakantiehuis”. De secretaris van de stichting zei zaterdag in de Volkskrant dat ”eventuele problemen rond het project vanaf nu voor rekening zijn van de stichting en niet in verband worden gebracht met Willem-Alexander als aandeelhouder”. De prins ontvangt wel zelf de eventuele baten uit de exploitatie van het vakantiehuis.