Engeland feest na herovering 'Ashes'

Engeland feest na herovering ‘Ashes’ Londen, 24 aug. De Engelse cricketploeg viert feest nadat umpire Asad Rauf (in zwarte broek) de laatste Australische batsman, Mike Hussey, uitgeeft. De beslissing betekende het begin van een uitbundige feestvreugde in heel Engeland, want de ploeg heroverde op The Oval, in het zuiden van Londen, The Ashes op aartsrivaal Australië. Beide landen strijden al sinds 1882 om de trofee. Australië won de laatste serie van vijf testmatches, twee jaar geleden, met liefst 5-0. Dit keer waren de Engelsen sterker: 2-1. Ricky Ponting is de tweede Australische aanvoerder in de geschiedenis – en de eerste sinds 1890 – die The Ashes twee keer in Engeland verloor. Door het verlies is zijn ploeg voor het eerst sinds 2003 niet meer nummer één van de wereld. Zuid-Afrika heeft die positie overgenomen, gevolgd door Sri Lanka en India. Australië is nu vierde. Foto Reuters Graeme Swann of England (R) and team-mates celebrate after taking the winning wicket to win the Ashes against Australia during their fifth Ashes test cricket match at The Oval in London August 23, 2009. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN SPORT CRICKET IMAGES OF THE DAY) REUTERS