de container

Lise van Turenhout, 22 jaar, studeert geneeskunde. Woont in de container sinds 2 jaar.

Waar komen de meeste spullen vandaan?

„Ik ben gek op tweedehandswinkeltjes en spullen. De witte lamp bijvoorbeeld. De standaard heb ik opnieuw geverfd, de kap komt van Ikea en de oranje slinger is nog van Koninginnedag. De bank was zo verschoten dat ik er een oranje kleed op heb gelegd. Ik vind tweedehands dingetjes leuk omdat je er echt weer iets leuks van kunt maken.”

Wat is je meest bijzondere meubel?

„Ik heb een zwarte kist gekocht bij een tweedehandswinkel. Echt zo’n zwarte legerkist. Er staat een naam op: NA Zuurbier, en er zat ook nog een oude vergeelde bestelbon in van ‘eenen lange zwarte jurk’ van de firma Bervoets. De foto’s op de groene achtergrond zijn van Dalí. Ik houd wel van zijn kunstwerken en van het surrealisme.”

Heb je veel contact met de andere bewoners?

„Er wonen hier vrij veel geneeskundestudenten. De meesten kende ik al van gezicht van de studie. Sinds kort loop ik hard met de buurman en daarna eten we meestal samen. Maar verder eet ik eigenlijk nooit met andere buren van de containers. Meestal is het een kort praatje en groeten we elkaar.”

Marjolein Kooyman

Om het groeiend tekort aan studentenwoningen op te lossen, bouwen woningbouwcorporaties in verschillende gemeenten zeecontainers om tot woonruimten. In deze serie worden bewoners van de containerwoningen in Amsterdam geïnterviewd.