Bouw huis prins in stichting

Superformatie the Crooked Vultures Dave Grohl (Nirvana), Josh Hommes (Queens of Stonage) John Paul Jones (Led Zeppelin) op Lowlands 2009. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

Kroonprins Willem-Alexander heeft de bouw en commerciële exploitatie van zijn vakantiehuis in Mozambique ondergebracht in een stichting die gevestigd is op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koningin Beatrix. Hiervoor waren er moeilijkheden met een sjoemelende projectontwikkelaar en aannemers, zo meldde de Volkskrant zaterdag. De minister-president en de prins hebben toen besloten om afstand te creëren tussen Willem-Alexander en het bouwproject, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. De secretaris van de stichting zegt dat „eventuele problemen rond het project vanaf nu voor rekening zijn van de stichting, en niet in verband worden gebracht met Willem-Alexander als aandeelhouder”. De prins ontvangt wel zelf de eventuele baten uit de exploitatie van het vakantiehuis. Begin dit jaar was de Tweede Kamer uiterst kritisch over een aantal fiscale constructies vanuit paleis Noordeinde. (NRC)