Barrichello wint na vijf jaar weer een Formule 1-race

Dankzij een uitgekiende racestrategie won de BraziliaanseFormule 1-coureur Barrichello (Brawn GP) gisteren in Valencia de Grote Prijs van Europa. Hij vertrok van de derde startplaats met aanzienlijk meer brandstof dan het McLaren-Mercedesduo Hamilton-Kovalainen dus hoefde tot twee keer toe later de pits in. Toen Kovalainen zijn eerste pitstop maakte nam ‘Rubinho’ diens tweede plaats over, na de tweede pitstop van regerend wereldkampioen Hamilton ging Barrichello de koploper voorbij. McLaren verprutste Hamiltons pitstop; zijn nieuwe banden moesten nog uit de opwarmers worden gehaald toen hij zijn wagen stilzette. Zo ging kostbare tijd verloren. De Britse WK-leider Button werd zevende, teamgenoot Barrichello staat nu tweede in de WK-stand.