Ba'ath-partij eist aanslag Irak op

De Iraakse autoriteiten hebben gisteren een video laten zien waarin een aanhanger van Saddam Hoesseins verboden Ba’ath-partij zegt dat hij het brein is achter de verwoestende aanslag op het ministerie van Financiën, afgelopen woensdag in de Iraakse hoofdstad Bagdad. De 57-jarige Wissam Ali Kadhem Ibrahim verklaarde dat hij de opdracht voor de aanslag kreeg van zijn „baas in de (Ba’ath-)partij in Syrië, Sattam Farhan, met het verzoek een operatie uit te voeren om het land te destabiliseren”. Bagdad werd afgelopen woensdag opgeschrikt door twee exploderende vrachtwagenbommen bij de ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken. Bij de grootste aanslagen van de afgelopen achttien maanden tijd kwamen zeker 95 mensen om het leven. Ongeveer zeshonderd personen raakten gewond. Ibrahim zei dat hij tot 1995 politiechef is geweest in de provincie Diyala onder de oud-dictator Saddam Hoessein. (AFP, Reuters)