Abdullah: `Afghaanse president fraudeerde bij de verkiezingen`

kabul. De grootste rivaal van de Afghaanse president Karzai, Abdullah Abdullah, zei gisteren dat hij bewijs heeft dat er gefraudeerd is bij de verkiezingen, die donderdag in Afghanistan plaatsvonden. Abdullah zou meer dan honderd klachten hebben ingediend. Volgens de Kiescommissie zijn er in totaal 225 klachten ontvangen, maar zullen die de uitslag ”niet direct beïnvloeden”. De eerste - voorlopige - uitslagen worden morgen verwacht. Vrijdag claimde Abdullah al de overwinning, net als de zittende president. Als geen van de kandidaten meer dan 50 procent van de stemmen haalt, is een tweede ronde nodig. De Amerikaanse gezant voor Afghanistan, Richard Holbrooke, zei gisteren dat Karzai en Abdullah hebben beloofd de uitslag te respecteren. ”Net als de VS en de onze NAVO-bondgenoten.”