9 redenen om uit te gaan

Collie Buddz

1 muziek

Snoop Dogg

Rotterdam: Watt. Tijd: 20.30u. Kaarten: 37,50 euro (excl. vvk). www.watt-rotterdam.nl

Clubshow van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg, berucht om zijn voorliefde voor pistolen en porno en beroemd om zijn melodieuze en geestige hiphop.

3 dansconcert

Big Enough Box

Groningen: Noorderkerkstraat 5-7. Tijd: 22.00u. www.noorderzon.nl

Big Enough Box; zo heet de nieuwe voorstelling die het choreografencollectief Random Collision samen met de Friese folktronicagroep Jean Parlette op het Noorderzonfestival presenteert. Met muzikanten die dansen en danseressen die zingen.

4 klassieke muziek

NJO Symfonieorkest

Amsterdam: Concertgebouw. Tijd: 20.15u. www.concertgebouw.nl

Oliver Knussen dirigeert het 120-koppige NJO Symfonieorkest. Programma: Debussy: Nocturnes; Birtwistle: Night’s Black Bird; Knussen: Hoornconcert; Strauss: Don Quixote.

5 openluchtfilm

Pleinbioscoop: Recep Ivedik 2

Rotterdam: Lloyd Multiplein. Tijd: 21.30u. Gratis (stoel huren: 1 euro). www.pleinbioscooprotterdam.nl

Recep Ivedik 2 is een Turkse komedie waarin het personage Recep Ivedik lachwekkende avonturen beleeft wanneer hij een geheimzinnig erfstuk van zijn oma wil bemachtigen.

6 expositie

Cross Over 2009

Amsterdam: Cultuurpark WGF. Tot 27 sept. www.cross-over.nl

De eerste tijdelijke expositie in de openbare ruimte van Cultuurpark Westergasfabriek. Het park is ingericht met verfijnde en ludieke objecten, die de definitie van kunst in de openbare ruimte aan de kaak stellen. Het zijn soms autonome beelden, maar ook interventies, performances en deels gekoppeld aan het internet.

7 quiz

BoomBar’s Pub Trivia Quiz

Amsterdam: Tijd: 20.00u. Entree: 3 euro. www.boomchicago.nl

Elke maandagavond in BoomBar: een Engelstalige pubquiz met geldprijzen en kans op een volledig verzorgde vakantie. Nederlandse vertaling van de vragen is mogelijk.

8 muziek

Collie Buddz & The New Kingston Band

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 21.00u. Kaarten: 20 euro. www.melkweg.nl

Reggae/dancehallartiest Collie Buddz werd in Amerika geboren en woont nu op Bermuda. Daar heeft hij een mooie balans gevonden tussen reggae ritmes en hiphop rhymes. De single ‘Come Around’ van zijn titelloze debuutalbum bereikte vorig jaar de charts in Jamaica en Amerika. Morgen ook in Watt, Rotterdam (www.watt-rotterdam.nl).

9 gesprek

René ten Bos en FC Twente

Nijmegen: hal Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit. Tijd: 12.45-13.30u. www.ru.nl/sp/zomercafe

Filosoof René ten Bos is gepassioneerd door FC Twente. Een passie die op het eerste oog niets met zijn vak te maken heeft. Hoe is de interesse ontstaan? Komt deze ook in zijn werk naar voren? Tijdens een interview komen deze vragen aan de orde.