6 boeken door bloggers

1 Merel Roze, Fantastica. Blogster van het eerste uur (merelroze.com) schreef een roman over een jonge vrouw die via haar weblog contact heeft met veel mannen en in het bijzonder met Jake. Misschien is hij wel de ideale man?

2 Michiel van Eeten, Tegennatuur. Roman van de blogger van bijzinnen.com over een jonge wetenschapper die probeert te ontsnappen aan de trivialiteit van zijn werk en zijn leven.

3 Willemijn Dicke, Mea. Mea heeft moeite om de balans te vinden tussen haar werk aan de universiteit en het opvoeden van haar dochter. Op www.willemijndicke.nl houdt Dicke een literair weblog bij.

4Ana Marie Cox, Dog Days. Cox is de vrouw achter het politieke blog Wonkette, dat op satirische wijze de Amerikaanse politiek volgt. In 2006 schreef ze haar eerste roman, een schets van het politieke leven in Washington.

5Catherine Sanderson, French kissing. In 2006 haalde de Britse Sanderson het nieuws toen ze haar baan als secretaresse kwijtraakte, omdat ze onder werktijd het blog Petite Anglaise had bijgehouden, een internetboek over haar leven in Parijs. Sandersons eerste roman verschijnt 27 augustus.

6Karin Spaink, Open en bloot. Borstkanker zonder opsmuk. In 2006 werd bij schrijfster/journalist Karin Spaink een borst geamputeerd. Ze schreef erover op haar ‘klog’ (kankerblog). Naar aanleiding daarvan verscheen een jaar later een boek over haar ervaringen.

De rubriek ‘De Lijst’ geeft kunstuitingen bij het nieuws. De aanleiding vandaag is het verhaal op pagina 4-5 over spookweblogs.