5 redenen om tv te kijken

1 actualiteiten

De tafel van 5

Net5, 19.00-20.00u.

Nieuw dagelijks actualiteiten-praatprogramma met louter vrouwen (zie ook hiernaast). Daphne Bunskoek en Katja Schuurman wisselen elkaar af als gespreksleiders, en onder anderen Aaf Brandt Corstius schuift aan.

2 Serie

S1ngle

Net5, 20.00-20.30u.

Nog meer Katja Schuurman, in de herhaling van het eerste seizoen van de light dramaserie over drie vrijgezelle vrouwen die werken in een ziekenhuis. Katja speelt de stoeipoes Stella, Bracha van Doesburgh de naïeve dromer Fatima en Eva van der Gucht de neurotische en temperamentvolle Nienke. Vanavond maakt Fatima’s vriend het uit in de auto, op weg naar oma’s verjaardag.

3 Nederlands drama

Nachtrit

Ned.3, 20.30-22.30u.

Frank Lammers kreeg Gouden Kalf voor fenomenale hoofdrol als naïeve taxichauffeur Dennis die met de duistere kanten van de Amsterdamse taxiwereld in aanraking komt. Dennis wil zijn eigen limousineservice opzetten, maar laat zich in met de verkeerde mensen. De film kreeg in de bioscoop niet de waardering die hij verdient. Ook met Fedja van Huêt en Peggy-Jane de Schepper. (Dana Nechustan, 2006)

4 komedie

Bruce Almighty

SBS6, 20.30-22.35u.

Jim Carrey mag van God (Morgan Freeman in een smetteloos wit kostuum) een tijdje over alle vermogens van Onze Lieve Heer beschikken en denkt aanvankelijk alleen maar aan zichzelf. Brutaal concept resulteert in voor de hand liggende spotzucht. (Tom Shadyac, 2003)

5 lekker fout

True Beauty

RTL5, 20.30-21.25u.

Slotaflevering van lekker foute Amerikaanse realityserie, waarin mannen en vrouwen strijden om de titel ‘mooiste persoon van Amerika’. Ze worden aan allerlei opdrachten onderworpen. Wat ze niet weten dat ze niet alleen op uiterlijk worden beoordeeld, maar ook op hun innerlijke schoonheid. De moraal ligt er erg dik bovenop.