Vrouw en orgasme

Ik heb een waarneming gedaan bij mijn hond die zou kunnen wijzen op het bestaan van een orgasme bij een teef, in elk geval deze.

Zij zat haar achterwerk te likken, zoals teven dat vaak doen als zij loops zijn, maar ook buiten die periode. Mijn hond was toen niet loops. Op een gegeven moment zag ik dat haar bewegingen heftiger werden. Zij bewoog niet alleen haar tong, maar haar hele kop en dat breidde zich uit via meebewegen van de borst naar een schokkend bewegen van haar hele lijf. Na een aantal schokken (ik meen een vijftal, maar dat weet ik niet goed meer) stopte dit hevige schokken en zij zeeg neer.

Uitgeput? Voldaan? Wie zal het zeggen - zij kon dat niet. Het geheel deed mij toch erg denken aan een orgasme. Ik weet niet of er meer zulke waarnemingen zijn, want ik ben geen bioloog.

Reacties op de inhoud van deze bijlage gaarne binnen 14 dagen naar wetenschap@nrc.nl

Wetenschapsbijlage 15-08-09

    • Peter van Hasselt