Volgende week in NRC Handelsblad

Polo

Maandag

Werner van Katwijk is directeur van ouderorganisatie Ouders & Coo, voorzitter van YMCA Nederland en lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Christelijke Pers. Hij lobbyde acht jaar lang voor gratis schoolboeken. Nu trekt het kabinet er jaarlijks 300 miljoen euro voor uit. Een profiel van Van Katwijk op de binnenlandpagina.

Dinsdag

Op de sportpagina een interview met Aki van Andel. De succesvolle Nederlandse polospeler is volgend weekend een van de publiekstrekkers bij de Dutch Polo Masters.

Woensdag

Regisseur Quentin Tarantino zet de Tweede Wereldoorlog naar zijn hand in Inglourious Basterds. Een recensie op de filmpagina.

Vrijdag

In de boekenbijlage: Thomas Rosenboom over het schrijven van zijn nieuwe grote roman Zoete mond, over een dierenarts en een excentrieke edelman.

In het Cultureel Supplement een portret van de Oostenrijkse filmregisseur Michael Haneke als pedagoog, moralist en kunstenaar.

Zaterdag

In NRC Weekblad vertellen drie kunstenaars – een Duitse, een Poolse en een Roemeense – over de invloed die de val van de Berlijnse Muur heeft gehad op hun werk.