Verkoop bestaande huizen VS trekt aan

Washington, 22 aug. - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juli met 7,2 procent toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat is de sterkste toename in tien jaar en de vierde maand op rij dat de huizenverkoop stijgt. Op jaarbasis werden er 5,24 miljoen huizen verkocht. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 2007. Dat maakte de Amerikaanse brancheorganisatie van makelaars gisteren bekend. In vergelijking met juli vorig jaar steeg de verkoop van bestaande huizen met 5 procent. Het was voor het eerst sinds juni 2004 dat de huizenverkoop vier maanden op rij toeneemt. Toch blijven er zorgen. Door de afzwakkende Amerikaanse economie verliezen veel mensen hun baan. Dat kan betekenen dat meer Amerikanen niet meer aan hun hypotheekverplichtingen kunnen voldoen en hun huis uit worden gezet.