Veel warmte

Het belooft een zonnig en vrijwel droog weekeinde te worden. Morgen zijn er landinwaarts zomerse temperaturen rond 25 graden. Maandag bereikt de temperatuur lokaal 30 graden in het oosten. Regen en onweersbuien maken daarna een einde aan de extreme warmte.

Vandaag is het een heerlijke zomerdag met aangename temperaturen. Vanmiddag wordt het rond 20 graden aan zee tot lokaal 23 in het zuidoosten. Heel lokaal, met name in het noorden, kan nog een enkele bui vallen. Op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Vanavond koelt het snel af. Tijdens de heldere nacht naar zondag wordt het 8 tot 10 graden in het binnenland.

Morgen warmt het in de ochtend ook snel weer op. De lokale mistbanken verdwijnen spoedig, waarna een zonnig zondag volgt. Af en toe trekken sluierwolken voorbij. Het wordt op veel plaatsen zomers warm met temperaturen tussen 25 en 27 graden.

De zwakke tot hooguit matige wind waait uit een zuidoostelijk richting, dus ook op de stranden is het warm. Op de Waddeneilanden ligt de temperatuur iets lager, daar wordt het rond 22, 23 graden.

Begin volgende week is het eventjes broeierig en benauwd maar in de loop van maandag neemt de bewolking toe, later gevolgd door een aantal buien. Vanaf dinsdag is het minder warm en licht wisselvallig.