NMa verplicht NRE tot maatregelen

Den Haag/Eindhoven, 22 aug. - Toezichthouder NMa heeft het Brabantse netwerkbedrijf NRE op de vingers getikt omdat het te weinig zou doen om de kwaliteit van de leidingen van gas en stroom te waarborgen. NRE krijgt tot 1 december de tijd om twee procedures op orde te hebben op straffe van een dwangsom van 250.000 euro. Volgens de NMa ontbreekt bij NRE een deugdelijke risicoanalyse om bedreigingen voor de kwaliteit van het net tijdig op te sporen. Daarnaast ontbreken de juiste procedures om de kwaliteit van leidingen en kabels te monitoren. Een woordvoerder van NRE benadrukt in een reactie dat de kwaliteit van de leidingen in orde is, maar dat het systeem van kwaliteitsbeheersing volgens de NMa niet modern genoeg is. Hij heeft er vertrouwen in dat dit in december wel zo zal zijn.