Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Kamagurka in stereo Kubistische striphelden 2

Kubistische striphelden 2 Kamagurka in stereo Fred Flintstone en Mickey Mouse, op kubistische wijze geschilderd door Kamagurka. Na zijn ‘accidentalistische’ portretten van onbekenden heeft hij de kunststijl het kubisme uit begin vorige eeuw weer opgevat. „Ik snap eigenlijk niet waarom ze er mee opgehouden zijn”, zegt hij. Zijn accidentalistische portretten worden in september in Amstelveen geëxposeerd, zijn striphelden in oktober in Knokke. Kamagurka in stereo. Getekend door Kamagurka
Kubistische striphelden 2 Kamagurka in stereo Fred Flintstone en Mickey Mouse, op kubistische wijze geschilderd door Kamagurka. Na zijn ‘accidentalistische’ portretten van onbekenden heeft hij de kunststijl het kubisme uit begin vorige eeuw weer opgevat. „Ik snap eigenlijk niet waarom ze er mee opgehouden zijn”, zegt hij. Zijn accidentalistische portretten worden in september in Amstelveen geëxposeerd, zijn striphelden in oktober in Knokke. Kamagurka in stereo. Getekend door Kamagurka Zeebroek, Luc