Go Ahead Eagles koploper

Go Ahead Eagles heeft gisteren de koppositie in de eerste divisie overgenomen van BV Veendam. De ploeg uit Deventer won in eigen stadion met 1-0 van De Graafschap, door het derde competitiedoelpunt van Koen van der Biezen. Veendam en AGOVV, de andere twee clubs die na twee speelronden nog zonder puntenverlies waren, verloren in de derde competitieronde.

Veendam verloor in Rotterdam met 2-0 van Excelsior. Michal Janota en Norichio Nieveld, beiden gehuurd van Feyenoord, maakten de doelpunten. AGOVV werd op eigen veld met 1-0 verslagen door RBC Roosendaal, door een treffer van Jordan Remacle. Go Ahead is nu de enige ploeg in de eerste divisie zonder puntenverlies.

FC Volendam, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eredivisie, behaalde de eerste zege van het seizoen. Mede door twee doelpunten van Melvin Platje won de ploeg met 3-2 van FC Eindhoven. Platje zat vorige week net als ploeggenoot Kelvin Maynard een nacht in de cel na een ruzie met fans van FC Omniworld. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld en ook het Openbaar Ministerie overweegt de twee te vervolgen. (ANP)