film

The Village (M. Night Shyamalan, 2004, VS). Regisseur van The Sixth Sense is zijn maatgevoel een beetje kwijt in een film over een geïsoleerde dorpsgemeenschap, eind negentiende eeuw, vol raadselachtige regels en taboes. Met William Hurt en Sigourney Weaver. Net5, 20.30-22.35u.

Catch Me If You Can (Steven Spielberg, 2002, VS). Waargebeurde geschiedenis van de minderjarige meesteroplichter Frank Abagnale jr., die zich, nog voordat hij 21 werd, uitgaf voor piloot, dokter en openbare aanklager en ruim een miljoen dollar aan valse cheques incasseerde. Met Leonardo DiCaprio, Christopher Walken en Tom Hanksan. BBC2, 21.00-23.15u.

Sleepers (Barry Levinson, 1996, VS). Drama dat het moet hebben van de illustere rolbezetting: Robert De Niro, Brad Pitt, Dustin Hoffman, Jason Patric, Kevin Bacon. Een journalist en een openbare aanklager bieden tijdens rechtszaak helpende hand aan twee gemeenschappelijke jeugdvrienden na wraak op een gevangenisbewaker die hen alle vier in hun jeugd misbruikt zou hebben. RTL8, 21.55-0.35u.