film

Swimming Pool. Sarah (Charlotte Rampling) is een Britse schrijfster die in Frankrijk aan een nieuw boek werkt. Ze wordt keer op keer verstoord door haar libertijnse huisgenoot Julie (Ludivine Sagnier). Sarahs ergernis jegens Julie slaat om in een ziekelijke nieuwsgierigheid zodra ze beseft dat ze met Julie goud in handen heeft voor haar nog te schrijven boek. (François Ozon, 2003, F/GB). Ned. 2, 23.15-0.55u. Swimming Pool. Sarah (Charlotte Rampling) is een Britse schrijfster die in Frankrijk aan een nieuw boek werkt. Ze wordt keer op keer verstoord door haar libertijnse huisgenoot Julie (Ludivine Sagnier). Sarahs ergernis jegens Julie slaat om in een ziekelijke nieuwsgierigheid zodra ze beseft dat ze met Julie goud in handen heeft voor haar nog te schrijven boek. (François Ozon, 2003, F/GB). Ned. 2, 23.15-0.55u. Swimming Pool (2003, Francois Ozon) Onbekend

E.T.: The Extra-Terrestrial (Steven Spielberg, 1982, VS). Hartverwarmende en onweerstaanbare sf-klassieker, waarin een tienjarig jongetje (Henry Thomas) en zijn familie vriendschap sluit met het aandoenlijke buitenaardse wezentje E.T. In de film schieten volwassenen tekort, omdat ze hun onbevangenheid en fantasie kwijtraakten. Eén, 20.35-22.30u.

Rescue Dawn (Werner Herzog, 2006, VS). Werner Herzog toont in gedramatiseerde vorm de lotgevallen van oorlogsvlieger Dieter Dengler. Rescue Dawn is het sobere verslag van een gevangenschap in de Vietnam-oorlog en een bijna nog akeliger ontsnapping door de jungle. Met indrukwekkende Christian Bale. RTL5, 22.00-0.30u.

Belle de jour (Luis Buñuel, 1967, F/I). Buñuels beroemde verfilming van roman van Joseph Kessel biedt fascinerend spel met werkelijkheid en fantasie. Doktersvrouw Catherine Deneuve bevredigt heimelijk haar masochistische verlangens, als prostituee in de middaguren. Ook met Michel Piccoli. Bekroond met Gouden Leeuw. Ned. 2, 0.55-2.40u.