Fietsen verwijderd uit grachten A'dam

Fietsen verwijderd uit grachten A’dam Amsterdam, 22 aug. Een boot met fietswrakken vaart door de Amsterdamse Prinsengracht tijdens de schoonmaak van de grachten. Fietswrakken gelden in Amsterdam als een groot probleem, vooral als deze zijn vastgemaakt aan hekken, lantaarnpalen en bomen. Zo haalt de milieupolitie alleen al in Oud-West, een relatief klein stadsdeel, elk jaar ongeveer 1.500 fietswrakken van straat. Onder de titel ‘Tour de Wrak’ heeft de gemeente de verwijdering van fietswrakken onlangs aangescherpt. In stadsdeel Slotervaart bijvoorbeeld hebben handhavers onlangs in enkele weken 250 fietsen met lekke banden, zonder stuur of zadel voorzien van een sticker. Daarmee worden eigenaren gewaarschuwd voor eventuele verwijdering. Als de fiets blijft staan wordt die weggehaald en afgevoerd. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Fietswrakkenvervoer in de Prinsengracht Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 21-8-2009 Boyer, Maurice