Eat-your-heart-out-chunky-monkey

Toegegeven, Ben Cohen en Jerry Greenfield kunnen lekker ijs maken en grappige namen verzinnen, maar Ben & Jerry’s blijft fabrieksijs. Met alle glucosesiropen, emulgatoren en stabilisatoren van dien. Dat kunnen we zelf veel beter. Ter afsluiting van deze zomerserie over ijs: Ben&Jerry’s-eat-your-heart-out-chunky-monkey-ijs.

Voor 4 personen: 4 rijpe bananen,

250- 300 ml volle melk, 3-4 el. suiker,

1-2 theelepels citroensap, 75 gr. walnoten, geroosterd en grof gehakt, 75 gr. pure chocolade in stukken.

Pureer de bananen met de melk en maak op smaak met suiker en citroensap. Draai er ijs van in uw ijsmachine of gebruik de vries-en-mix-methode. Voeg de walnoten en stukken chocolade de laatste minuut toe aan het draaiende ijsmengsel (of meng ze na 3-4 uur door het nog net niet bevroren ijs).