Demonstratie in Maastricht tegen bont gaat door

Maastricht, 22 aug. - Respect voor Dieren mag vanmiddag toch demonstreren in de binnenstad van Maastricht. Dat heeft de rechter gisteren besloten in een kort geding dat de actiegroep had aangespannen. De gemeente had het protest verboden uit angst voor opstoppingen paniek bij het winkelend publiek. Activisten van Respect voor Dieren gingen eerder bij winkeliers in Maastricht langs met een brief waarin verzocht werd een bontvrij contract te ondertekenen. Wie dat niet wilde, kon rekenen `op een speciale campagne`. Een aantal ondernemers ging ermee naar burgemeester Leers, enkelen zouden mondeling bedreigd zijn. Een aangifte bleek niet mogelijk, de actiegroep had het alleen over het laten drukken van flyers en posters. In de Maastrichtse binnenstad verkopen veel winkels bont, vooral in de Stokstraat.