Citaten

„Je kunt zo een plaats delict construeren. Dat krijgt elke biologiestudent voor elkaar.”

Dan Frumkin, een van de oprichters van Nucleix, een bedrijf dat een test ontwikkeld heeft om echte DNA-monsters van valse te onderscheiden, vertelt dat het vrij simpel is DNA te vervalsen, New York Times, 17 augustus.

„Je had leuke fragmenten, je was jezelf en dat zou meer dan genoeg moeten zijn. Alleen: de hele mooie avond sloeg dood als een slecht getapt glas bier. Dat kwam niet door jou, dat kwam voor 100 procent door de totaal humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier waarop Margriet van der Linden je door de avond loodste.”

Journalist en presentator Hanneke Groenteman richt zich tot Zomergast Carice van Houten, hannekegroenteman.nl, 17 augustus.

„Ze is mijn kleine meid. Ik heb haar grootgebracht en ik heb nog nooit getwijfeld aan haar geslacht. Ze is een vrouw en dat kan ik oneindig vaak herhalen.”

Jacob Semenya, vader van atlete en wereldkampioene op de 800 meter Caster Semenya, over geruchten dat zijn dochter een man zou zijn, mirror.co.uk, 20 augustus.

„Na verloop van tijd ontwikkel je een soort van chemie. Dan kun je niet gewoon binnenlopen en over zaken praten, maar dan moet je over persoonlijke kwesties praten. Het is soms nuttig de barrières die tussen mensen kunnen bestaan te doorbreken.”

Premier van Zimbabwe Morgan Tsvangirai heeft inmiddels een goede relatie met voormalig tegenstander president Robert Mugabe, guardian.co.uk, 18 augustus.

„Omdat het noodweer zo ontzettend snel over het land trekt, zal het van het ene op het andere moment ineens levensgevaarlijk zijn. Is het het ene moment nog windstil, het volgende moment kan er een windstoot van 110 km per uur voorbij knallen.”

KNMI-woordvoerder Harry Geurts legt donderdag uit waarom er een weeralarm afgegeven wordt, telegraaf.nl, 20 augustus.

„Wilders kent de Koran beter dan ik, hij lijkt wel de grootste imam van Nederland.”

Voorzitter van de Jonge Socialisten Mohammed Mohandis, Spits, 19 augustus.

„Wij zijn blij dat hij eindelijk weg is. We hadden hem nooit, nooit moeten aanstellen.”

Het Rotterdamse VVD-raadslid Bas van Tijn (foto) over de ontslagen integratieadviseur van de gemeente Rotterdam Tariq Ramadan, ad.nl, 19 augustus.