ADO-keeper traint niet

Gino Coutinho slaat de trainingen bij ADO Den Haag voorlopig over. De 27-jarige doelman neemt de komende periode rust na zijn verblijf van twee weken in de gevangenis. Coutinho is verdachte in een drugszaak, nadat op zijn perceel in Ens een professioneel ingerichte hennepplantage met 4.500 planten werd aangetroffen.

„Hij is wat ons betreft nog steeds onschuldig, tenzij hij wordt veroordeeld”, zei een woordvoerster van de club gisteren. Technisch directeur André Wetzel had donderdag een gesprek met de doelman. „De inhoud van dat gesprek blijft tussen hen”, verklaarde de woordvoerster. Ze gaf wel aan dat bij een eventuele veroordeling ontslag kan volgen, zoals standaard is vastgelegd in de contracten.

Coutinho, de derde doelman van ADO, maakte in de eerste competitiewedstrijd dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal wegens de blessures van Boy Waterman en Robert Zwinkels. Vervolgens kwam de Israëliër Ohad Levita op proef, maar hij werd ongeschikt bevonden. Uiteindelijk contracteerde ADO de transfervrije Barry Ditewig. Waterman is intussen weer fit. (ANP)