Waterwerken van Harold Schouten

Waterwerken van Harold Schouten Katwijk In Katwijks Museum is de tentoonstelling Waterwerken te zien van Harold Schouten (1961). Hij schildert het licht in het altijd veranderende landschap. Vaak aan zee maar ook bij rivieren of elders in het land vangt hij een moment in een onbeweeglijk beeld, een schilderij. Daarbij speelt het gevoel ‘ergens anders’ te zijn een grote rol. Hoewel de werken altijd op locatie, ‘en plein air’ worden opgezet, voert het schilderen hem naar elders, naar andere eerder geziene landschappen. 25/8 t/m 10/10. Katwijks Museum, Voorstraat 46. Inl 071-4072989. www.katwijksmuseum.nl

Katwijk

In Katwijks Museum is de tentoonstelling Waterwerken te zien van Harold Schouten (1961). Hij schildert het licht in het altijd veranderende landschap. Vaak aan zee maar ook bij rivieren of elders in het land vangt hij een moment in een onbeweeglijk beeld, een schilderij. Daarbij speelt het gevoel ‘ergens anders’ te zijn een grote rol. Hoewel de werken altijd op locatie, ‘en plein air’ worden opgezet, voert het schilderen hem naar elders, naar andere eerder geziene landschappen.

25/8 t/m 10/10. Katwijks Museum, Voorstraat 46. Inl 071-4072989. www.katwijksmuseum.nl