Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Taal om beeld

Heerenveen-Oranjewoud De expositie Taal om Beeld – Lucassen, Van Alphen, Maet omvat schilderijen van de Nederlandse kunstenaars Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939), Jacques van Alphen (Amsterdam, 1947) en van de Vlaming Marc Maet (Gent, 1955-2000). Hierin staan schilderijen centraal waarin lettertekens en tekst in het beeld zijn opgenomen. In de werken van de drie kunstenaars gaat het ook om de vervreemdende combinaties en confrontaties tussen woord en beeld. Oranje Nassaulaan 12. Van 22 aug t/m 11 okt. Di t/m zo 11-17u. www.museumbelvedere.nl Qué pasa?
Heerenveen-Oranjewoud De expositie Taal om Beeld – Lucassen, Van Alphen, Maet omvat schilderijen van de Nederlandse kunstenaars Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939), Jacques van Alphen (Amsterdam, 1947) en van de Vlaming Marc Maet (Gent, 1955-2000). Hierin staan schilderijen centraal waarin lettertekens en tekst in het beeld zijn opgenomen. In de werken van de drie kunstenaars gaat het ook om de vervreemdende combinaties en confrontaties tussen woord en beeld. Oranje Nassaulaan 12. Van 22 aug t/m 11 okt. Di t/m zo 11-17u. www.museumbelvedere.nl Qué pasa?

Heerenveen-Oranjewoud

De expositie Taal om Beeld – Lucassen, Van Alphen, Maet omvat schilderijen van de Nederlandse kunstenaars Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939), Jacques van Alphen (Amsterdam, 1947) en van de Vlaming Marc Maet (Gent, 1955-2000). Hierin staan schilderijen centraal waarin lettertekens en tekst in het beeld zijn opgenomen. In de werken van de drie kunstenaars gaat het ook om de vervreemdende combinaties en confrontaties tussen woord en beeld.

Oranje Nassaulaan 12. Van 22 aug t/m 11 okt. Di t/m zo 11-17u. www.museumbelvedere.nl