Pranzo di Ferragosto

Pranzo di Ferragosto In 11 bioscopen Pranzo di Ferragosto is een heerlijke augustusfilm. Pas bij de aftiteling ontdek je ongemerkt verliefd te zijn geworden op de karakters: grande dame Valeria, rouwdouwer Marina, stoïcijnse tante Maria, stiekemerd Grazia. De kracht van de film schuilt in de dienstbare, bijna onzichtbare regie. Beelden, dialogen, montage, acteren: alles is naturel. De film is deels autobiografisch en werd voor een half miljoen euro opgenomen in het familiehuis van schrijver/regisseur/hoofdrolspeler Gianni Di Gregorio, die er zelf jarenlang zijn 80-jarige moeder verzorgde.

In 11 bioscopen

Pranzo di Ferragosto is een heerlijke augustusfilm. Pas bij de aftiteling ontdek je ongemerkt verliefd te zijn geworden op de karakters: grande dame Valeria, rouwdouwer Marina, stoïcijnse tante Maria, stiekemerd Grazia. De kracht van de film schuilt in de dienstbare, bijna onzichtbare regie. Beelden, dialogen, montage, acteren: alles is naturel. De film is deels autobiografisch en werd voor een half miljoen euro opgenomen in het familiehuis van schrijver/regisseur/hoofdrolspeler Gianni Di Gregorio, die er zelf jarenlang zijn 80-jarige moeder verzorgde.