Overige films

De tweeling (Ben Sombogaart, 2002, Nederland). Alom gewaardeerde verfilming van Tessa de Loos roman over twee zusjes, van wie de een tijdens de roerigste jaren van de vorige eeuw in Duitsland opgroeit en de ander in Nederland. Knap gemaakte kroniek van emoties. Met Thekla Reuten en Nadja Uhl. België 1, 20.25-22.38u.

* The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (Stephan Elliott, 1994, Australië). Geëxalteerde, campy en puike Australische roadmovie over twee travestieten en een transseksueel (Guy Pearce, Hugo Weaving en Terence Stamp) die in een tweedehands, roze geschilderde schoolbus de Australische woestijn doorkruisen en in de outback van Alice Springs furore maken met ABBA-liedjes, glitterjurken en nepwimpers. Ook met Rebel Penfold-Russell en Julia Cortez. RTL8, 20.30-22.25u.

War of the Worlds (Steven Spielberg, 2005, VS). De brute invasie van de tripods wordt in de vaardige handen van Spielberg een ietwat bombastische helletocht, met een aantal memorabele scènes. Een moraal is er ook in deze tweede H.G. Wells-verfilming: slechte vader Tom Cruise gooit zijn cynisme overboord en ontdekt de naastenliefde. Ook met Dakota Fanning, Justing Chatwin en Tim Robbins. Onderbroken door nieuws. BBC1, 22.00-0.25u.