Oprichter route Pieterpad dood

Groningen, 21 aug. - Bertje Jens (95), medegrondlegger van de wandelroute Pieterpad, is woensdag overleden in haar woonplaats Groningen. Dat maakte de stichting Pieterpad gisteren bekend. Jens was van oorsprong jurist en maatschappelijk werker. Na haar pensioen bedacht ze met haar vriendin Toos Goorhuis-Tjalsma eind jaren zeventig het Pieterpad, uit onvrede over het gebrek aan lange wandelroutes in Nederland. Goorhuis-Tjalsma overleed op 5 januari 2004 op 88-jarige leeftijd. Ze deden er vijf jaar over om het pad van 480 kilometer tussen Pieterburen in Friesland en de Sint-Pietersberg in Limburg uit te zetten.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Pieterburen

In het bericht Oprichter route Pieterpad dood (21 augustus, pagina 2) staat dat Pieterburen in Friesland ligt. Dit moet zijn: in Groningen.