op nrcnext.nl

‘Daily Prophet’ in het echt

Voor de Harry Potter-fans: de ‘Daily Prophet’ is werkelijkheid geworden! Voor alle andere mensen: stel je de papieren nrc.next voor met bewegend beeld. Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly geeft volgende maand een versie uit waarin flinterdunne lcd-schermpjes op de pagina’s geplakt zitten. Daarop zijn korte video’s te zien. De schermpjes hebben een oppervlakte van zo’n twaalf vierkante centimeter. De geluidschip is dezelfde als die in wenskaarten. Zodra de lezer de pagina openslaat, begint de video te spelen. Helaas is het niet voor nieuws bedoeld, maar voor videoreclame. Onvermijdelijk, aangezien de technologie nu nog te duur is voor het tonen van nieuws. Moordenaar Neda Soltan

In de Iraanse blogosfeer circuleert al zeker een maand een afbeelding van het identiteitsbewijs van de man die volgens de Iraanse oppositie Neda Soltan zou hebben doodgeschoten. Dat wordt nu bevestigd in de Britse krant The Times.

Boze reizigers twitteren

Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen worden gek van de negatieve publiciteit door boze reizigers die twitteren. Voor KLM geldt hetzelfde: „Flew KLM last week - shocking - no leg room - and why do their cabin crew talk so much?” (Tweet van @rbmedh)