Golfer Derksen slaat hole-in-one

Rotterdam, 21 aug. - Golfer Robert-Jan Derksen is vandaag als beste Nederlander begonnen aan de tweede dag van de KLM Open. Hij zorgde gisteren voor een van de spaarzame hoogtepunten door op de elfde een hole-in-one te slaan. Derksen deelde na de eerste achttien holes de 58ste plaats en die klassering zou voldoende moeten zijn om het weekeinde te halen. De overige Nederlanders moesten zich vandaag sterk verbeteren om zeker te zijn van een langer verblijf in het enige Nederlandse evenement op de Europese Tour. Alleen de beste helft van de 156 deelnemers mag morgen en zondag strijden om de prijzenpot van 1,8 miljoen euro. De Ier Paul McGinley en de Schot Gary Orr gingen bij het begin van de tweede speeldag aan de leiding. Zij profiteerden gisteren het meest van de relatief rustige omstandigheden in de ochtendsessie en noteerden 64 slagen in hun eerste ronde over achttien holes. Die score van zes onder par was een evenaring van het baanrecord. Later op de dag werd het toernooi als gevolg van noodweer stilgelegd.