Foto's uit Suriname en Curaçao

Foto’s uit Suriname en Curaçao Amsterdam Onlangs kreeg het Rijksmuseum de vroegst bekende foto uit Suriname in langdurig bruikleen. Te zien is een echtpaar van gemengde komaf: hij is zoon van een Nederlandse gouverneur en een Ghanese vrouw, zij is dochter van een joodse planter en een vrijgekochte slavin. Op de foto is Maria zwanger: haar zoon, Abraham George Ellis, wordt in 1903 de eerste minister in Nederland van Surinaamse afkomst. Deze foto wordt getoond samen met andere foto’s uit het plantageleven in De West rondom 1910. Jan Luijckenstraat 1. Dag 9-18u, vr tot 20u. T/m 4 okt www.rijksmuseum.nl Rebers, Staeske

Amsterdam

Onlangs kreeg het Rijksmuseum de vroegst bekende foto uit Suriname in langdurig bruikleen. Te zien is een echtpaar van gemengde komaf: hij is zoon van een Nederlandse gouverneur en een Ghanese vrouw, zij is dochter van een joodse planter en een vrijgekochte slavin. Op de foto is Maria zwanger: haar zoon, Abraham George Ellis, wordt in 1903 de eerste minister in Nederland van Surinaamse afkomst. Deze foto wordt getoond samen met andere foto’s uit het plantageleven in De West rondom 1910. Jan Luijckenstraat 1. Dag 9-18u, vr tot 20u. T/m 4 okt www.rijksmuseum.nl