Film - En Verder

Den Haag

Het Spuiplein en de trappen voor hotel Mercure worden tijdens de Openluchtbioscoop bemand door honderden bezoekers op zelf meegebrachte stoelen, fatboys en kussens. Bij regen gaan de voorstellingen door, bij harde wind wordt de voorstelling mogelijk afgelast. Start voorprogramma 21u. Om 21u30 starten de films. Programma vr 21 aug: Surf’s Up , een computergeanimeerde mockumentary volgt een filmploeg de belangrijkste deelnemers van de gevaarlijkste surfcompetitie ter wereld: het Pinguïn Wereldkampioenschap Surfen. Regie: Ash Brannon & Chris Buck, VS 2007, 85 min, stemmen: Shia LaBeouf, Jeff Bridges en Zooey Deschanel.

Za 22 aug. Lars and the Real Girl Lars (Ryan Gosling) is een vereenzaamde, pijnlijk verlegen jongeman in een winters dorp in het nw van de VS. Hij woont in de garage achter zijn ouderlijk huis, waar zijn broer Gus (Paul Schneider) woont met zijn zwangere echtgenote Karin (Emily Mortimer). Om de eenzaamheid te doorbreken bestelt Lars via internet een siliconen-sexpop van het merk RealGirl. Hij denkt dat het meisje, dat hij Bianca noemt, echt bestaat. Regie: Craig Gillespie.

Zo 23 aug: EldoradoYvan, een driftige veertiger en verkoper van vintage wagens, betrapt de jonge Elie tijdens een inbraak in zijn huis. Hij brengt hem naar zijn ouders via een eigenaardige reis in Yvans oude Chevrolet Regie: Bouli Lanners, België 2008, 80 min, met Bouli Lanners, Fabrice Adde en Philippe Nahon www.filmhuisdenhaag.nl

Alle films NL ondertiteld

Rotterdam

Op het Lloyd Multiplein is de gratis Pleinbioscoop begonnen. Vr 21 aug: Gomorra - Macht, geld en bloed; vele malen bekroonde film en nieuwe klassieker in het maffiagenre. Za 22 aug: Vicky Cristina Barcelona Typische Woody Allen film waarin twee Amerikaanse toeristes een romantisch, avontuur in Barcelona beleven. Zo 23 aug: North by Northwest Eén van de beroemdste films van Alfred Hitchcock, de 'master of suspense’. Ma 24 aug: Recep Ivedik 2 Turkse komedie waarin Recep Ivedik de meest lachwekkende avonturen beleeft wanneer hij een geheimzinnig erfstuk van zijn oma wil bemachtigen. Di 25 aug: Querô Rauw drama over een jonge wees die zich staande probeert te houden in de harde wereld van de havenbuurt van Santos, Brazilië. Wo 26 aug: Le Grand VoyageIndrukwekkende film over de bedevaartsreis van een moderne Marokkaanse jongen en zijn oude vader. Do 27 aug: Sunshine Cleaning Feelgoodmovie over twee zussen die een schoonmaakbedrijf voor crime scènes beginnen.

Mannen die vrouwen haten

Lisbeth Salander is een vrijgevochten computerhacker, een gothic met zwart haar en tatoeages, die een speurdersduo vormt met de oudere, wat uitgebluste linkse journalist Mikael Blomkvist. Actrice Noomi Rapace blijkt als Salander een schot in de roos te zijn. Ze heeft alles in huis om deze extreme rol geloofwaardig en intens neer te zetten. Regisseur Niels Arden Oplev is als filmmaker stilistisch superieur aan Stieg Larsson als schrijver. In 36 bioscopen.

Wendy en Lucy

Wendy zoekt haar hond Lucy. De jonge vrouw, met kort gekapt haar, bruine kniebroek, vaal T-shirt en afgetrapte schoenen, komt terecht bij wat zwervers. Een van hen heeft zich over Lucy ontfermd. Als Wendy een praatje aanknoopt, blijkt dat ze op weg is naar Alaska. Ze reist en slaapt in een oude Honda. Wendy strandt in een klein gehucht en wordt gearresteerd voor winkeldiefstal. Als ze op vrije voeten is, blijkt Lucy weer zoek. In 4 bioscopen