Festival Oude Muziek Utrecht

Amsterdam, 08/02/06. Dirigent Frans Bruggen tijdens orkest repetitie. Foto Leo van Velzen/Nrc.Hb. Festival Oude Muziek Utrecht Utrecht Op 28 augustus het internationaal nog steeds als beste in zijn soort te boek staande Festival Oude Muziek (FOM). Thematisch richt het zich dit jaar op drie pijlers: Händel, Mendelssohn en Purcell. De openingsavond biedt een door Sasha Waltz gechoreografeerde voorstelling rondom Vivaldi’s Vier Jaargetijden en Rebels danssuite Les elements. Orchestra in residence is het Orkest van de 18de Eeuw, met o.a. een door videokunstenaar Danielle Kwaaitaal vormgegeven uitvoering van Mendelssohn Midzomernachtsroom in Park Lepelenburg. FOM, 28/8-6/9 op div loc in Utrecht; oudemuziek.nl. Velzen, Leo van

Utrecht

Op 28 augustus het internationaal nog steeds als beste in zijn soort te boek staande Festival Oude Muziek (FOM). Thematisch richt het zich dit jaar op drie pijlers: Händel, Mendelssohn en Purcell. De openingsavond biedt een door Sasha Waltz gechoreografeerde voorstelling rondom Vivaldi’s Vier Jaargetijden en Rebels danssuite Les elements. Orchestra in residence is het Orkest van de 18de Eeuw, met o.a. een door videokunstenaar Danielle Kwaaitaal vormgegeven uitvoering van Mendelssohn Midzomernachtsroom in Park Lepelenburg. FOM, 28/8-6/9 op div loc in Utrecht; oudemuziek.nl.