Economie Mexico krimpt 10,3 pctna griepuitbraak

Mexico City, 21 aug. - De Mexicaanse economie is in het tweede kwartaal met 10,3 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het gaat om de grootste krimp in een kwartaal ooit gemeten in het land. Dat maakte het nationale statistiekbureau in Mexico vandaag bekend. Mexico gaat gebukt onder de economische crisis in de Verenigde Staten, de belangrijkste handelspartner van Mexico: zo`n 80 procent van de export gaat erheen. De uitvoer van goederen in Mexico is ingestort en veel productiebanen zijn verdwenen. Verder werd het land vooral in het begin van het tweede kwartaal geraakt door de uitbraak van de Mexicaanse griep. Hierdoor werd de toeristische industrie geraakt. Mexico verwacht dat de economie in 2009 met ten minste 7 procent krimpt ten opzichte van 2008.