Cornershop twinkelt dankzij de sitar

cd pop Cornershop: Judy Sucks A Lemon For Breakfast * * *

cd pop

Cornershop:Judy Sucks A Lemon For Breakfast

* * *

Zeven jaar na hun laatste cd maakte de Brits-Pakistaanse groep Cornershop weer een nieuwe verzameling liedjes. Op Judy Sucks A Lemon For Breakfast blijkt weinig veranderd in het geluid en de stijl van Tjinder Singh en de zijnen. Nog steeds combineert Singh de typisch Britse rammelige popliedjes met de Indiase sitar, wat de nummers een bezwerende klank geeft. Cornershop had eind jaren negentig een grote hit met het nummer Brimful Of Asha, maar wist dit succes niet te bestendigen met latere platen. De beste nummers op Judy hobbelen vrolijk voort, aangedreven door Singhs spreekzang, twinkelend dankzij de sitar en orgelpartijen. Sommige nummers hebben te weinig contouren. Dan leunt Cornershop sterk op psychedelische gitaareffecten en herhaling. Judy Sucks A Lemon For Breakfast laat zich beluisteren als een aangename stroom warmbloedige klanken, waar af en toe een nummer – Soul School, The Roll Of Characteristics – zijn hoofd bovenuit steekt.