Brutale Blank mixt hiphop en dance

CD pop

Amanda Blank:I love you

* * * *

DJ van Amanda Blank is een onvervalste dansvloerstamper. Het heeft precies het juiste stuwende, grootstedelijke ritme, als van een steeds doordenderende metro. Verveeld zingt Blank erbij, over een man die haar verliet, en dat ze daarom nu maar door danst: ‘save me, save me, I need the beat to take me.’ Maar Blank laat zich op haar debuutalbum I love you niet vastpinnen op dance. Het openingsnummer Make it take it neigt met zijn soepele bas, felle drums en zenuwachtige zang een beetje naar punk, terwijl Something bigger something better en Gimme what you got Missy Elliot in herinnering brengen. A love song is een cover van hiphopclassic I need love van LL Cool J, maar helaas het zwakste nummer op de plaat. Op I love you, geproduceerd door dj Diplo, klinkt een reeks potentiële hits, allemaal met een even spannend hiphop-, dubstep- of elektrosausje. Ook wat de vocalen betreft is Blank veelzijdig: ze rapt en zingt, van schor en geëmotioneerd op Leaving you behind (samen met Lykke Li) tot ronduit ordinair op Lemme get some. I love you is veelzijdig, verfrissend en brutaal.