Blind pig who wants to fly

Blind pig who wants to fly Filmmuseum, Amsterdam In Indonesië wonen veel mensen met Chinese wortels. Zij voelen zich Indonesisch, maar worden in het dagelijks leven gediscrimineerd vanwege hun achtergrond. Regisseur Edwin, zelf met Chinese wortels, laat in Blind pig who wants to fly een aantal associatieve en metaforische scènes de worsteling zien van drie generaties met hun gespleten identiteit. Ze ontkennen hun afkomst en schamen zich ervoor. De Indonesische overheid verkracht metaforisch de Chinezen in het land, maar ze sputteren nauwelijks tegen.

Filmmuseum, Amsterdam

In Indonesië wonen veel mensen met Chinese wortels. Zij voelen zich Indonesisch, maar worden in het dagelijks leven gediscrimineerd vanwege hun achtergrond. Regisseur Edwin, zelf met Chinese wortels, laat in Blind pig who wants to fly een aantal associatieve en metaforische scènes de worsteling zien van drie generaties met hun gespleten identiteit. Ze ontkennen hun afkomst en schamen zich ervoor. De Indonesische overheid verkracht metaforisch de Chinezen in het land, maar ze sputteren nauwelijks tegen.