Bezwaren tegen de ministerslijst van Ahmadinejad in Iran

Teheran. De lijst van 21 kandidaat-ministers die de Iraanse president Ahmadinejad woensdagnacht aan het parlement heeft voorgelegd, is direct op bezwaren van parlementsleden gestuit. Hoewel het parlement wordt gedomineerd door conservatieven, volgen zij lang niet allemaal de lijn van de conservatieve president. Een deel heeft ook problemen met diens omstreden herverkiezing en de manier waarop het massaprotest tegen de verkiezingsuitslag is neergeslagen. Ahmadinejad wil drie vrouwen in zijn kabinet hebben, de eersten sinds de islamitische revolutie in 1979. Zij zijn genomineerd voor Gezondheid, Sociaal Welzijn en Onderwijs. De kandidatuur van twee is al scherp gekritiseerd wegens hun veronderstelde gebrek aan ervaring. Elke minister moet het vertrouwen van het parlement krijgen.