Ajax, PSV en Twente winnen, Heerenveen gelijk, NAC verliest

Rotterdam. Ajax, FC Twente en PSV hebben gisteravond de eerste wedstrijd in de play-offs van de Europa League gewonnen, Heerenveen speelde gelijk en NAC leed een nederlaag. Ajax won in Amsterdam met 5-0 van Slovan Bratislava door vier doelpunten van Luis Suarez en een doelpunt van Mitchell Donald. FC Twente versloeg voor eigen publiek Karabach. De Azerbajdzjaanse ploeg kwam al snel op voorsprong, Bryan Ruiz scoorde in de eerste helft de gelijkmaker en zette FC Twente in de 66ste minuut op 2-1. Douglas bepaalde in de 80ste minuut de eindstand op 3-1. PSV won in Tel Aviv met 1-0 van Bnei Yehuda en verschafte zich een goede uitgangspositie voor het bereiken van de groepsfase. In de 24ste minuut kwam PSV op voorsprong. Ibrahim Afellay schoot raak na een voorzet van Dzsudzsak. Het was de eerste treffer dit seizoen van de middenvelder. SC Heerenveen behaalde in Griekenland een knap resultaat. De ploeg hield PAOK op 1-1. Invaller Paulo Henrique zette in Thessaloniki Heerenveen op slag van rust op voorsprong. Voor NAC is de groepsfase van de Europa League ver weg na de nederlaag in Breda tegen Villarreal. De Spanjaarden wonnen het eerste duel in de vierde voorronde van het Europese bekertoernooi met 3-1. Tyrone Loran maakte de Nederlandse treffer. De returns zijn volgende week donderdag.