4 redenen om tv te kijken

Thekla Reuten (l) en Nadja Uhl

1 drama

De Tweeling

België één, 20.25 - 22.45u.

Op zesjarige leeftijd wordt een in 1918 in Keulen geboren tweeling gescheiden en geadopteerd. Lotte groeit op bij een familie in Hilversum, en maakt de Tweede Wereldoorlog mee als lid van een gezin dat onderduikers in huis heeft. Anna wordt ondergebracht bij een boerenfamilie in Westfalen, koestert ambivalente gevoelens ten aanzien van het nazisme en trouwt met een Oostenrijker die kort voor het einde van de oorlog sneuvelt als SS-officier. Als oude dames zien beide oorlogsweduwen elkaar onverwachts terug in een kuuroord. (Ben Sombogaart, 2002).

2 serie

Lost

Net 5, 22.25 - 00.10u.

Een dubbele aflevering van Lost, de verslavende serie over vliegtuigcrash-overlevenden die worden achtervolgd door traumatische ervaringen. Vanavond het einde van seizoen vijf, waarin het mysterie rondom de dood van Locke wordt ontrafeld.

3 festival

Lowlands

Ned. 3, 23.15 – 00.05u., zaterdag Ned. 2, 16.05 – 17.55u. en Ned. 3 23.50 – 01.50u., zondag Ned. 3 23.20 – 01.20u.

Vanavond de eerste aflevering van drie dagen Lowlands-verslaggeving. Nederland 3 besteedt onder meer aandacht aan Beirut, Paolo Nutini, White Lies, Lily Allen, Faith No More en The Prodigy. Naast concertregistraties zijn er interviews en reportages. De presentatie is dit jaar in handen van Eric Corton en zangeres Marike Jager, die zelf eerder in de India-tent optrad.

4 film

Comme une image

Ned.2, 00.30 -02.20u.

Comme une image, van de Franse regisseuse Agnès Jaoui, is een film vol heerlijk pijnlijke momenten. Schrijver Etienne Cassard heeft een dochtertje bij zijn nieuwe vriendin en ziet zijn oudere, mollige dochter Lolita niet staan. Keer op keer wordt zij door haar vader teleurgesteld. Niet alleen Lolita, elk personage in de film schreeuwt om de aandacht van een ander. Vrouwen om die van hun partner, schrijvers om die van hun uitgevers, zangers om die van hun leraren. (Agnès Jaoui, 2004).

De volledige programmagegevens zijn te vinden op pagina 27.