Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Vier kinderen uit één gezin komen om bij brand in Kampen

Kampen. Vier jongens van hetzelfde gezin zijn in gisterochtend vroeg door een brand in hun huis om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een, vier, zes en acht jaar oud. De overige gezinsleden, onder wie de moeder en nog tien andere kinderen, konden ontkomen. De vader, een schipper, was tijdens het drama in de Duitse stad Düsseldorf. Voor het door brand getroffen gezin uit Kampen is een opvang geregeld. Rond half drie `s nachts kwam de melding bij de brandweer binnen dat het huis aan de Veenmos in brand stond. Een uur later was het vuur onder controle. ”Kinderen uit het gezin hebben hun buren om hulp gevraagd. Toen de brandweerlieden arriveerden, was er al sprake van een uitslaande brand”, aldus de commandant van de brandweer in Kampen.