Typisch rammelige Britse pop met de Indiase sitar

CD pop Cornershop. Judy Sucks A Lemon For Breakfast * * *

Zeven jaar na hun laatste cd maakte de Brits-Pakistaanse groep Cornershop weer een nieuwe verzameling liedjes. Op Judy Sucks A Lemon For Breakfast blijkt weinig veranderd in het geluid en de stijl van Tjinder Singh en de zijnen. Nog steeds combineert Singh de typisch Britse rammelige popliedjes met de Indiase sitar, wat de nummers een bezwerende klank geeft.

Cornershop had eind jaren negentig een grote hit met het nummer ‘Brimful Of Asha’, maar wist dit succes niet te verlengen met latere platen; zoals de groepsnaam al aangeeft, is dit een kleinschalige band. Ook in de muziek heerst gezellige rommeligheid. De beste nummers hobbelen vrolijk voort, aangedreven door Singhs spreekzang, twinkelend dankzij de sitar en orgelpartijen. Sommige nummers hebben te weinig contouren. Dan leunt Cornershop sterk op psychedelische gitaareffecten en herhaling. Judy Sucks A Lemon For Breakfast laat zich beluisteren als een aangename stroom warmbloedige klanken, waar af en toe een specifiek nummer - ‘Soul School’, ‘The Roll Of Characteristics’ - zijn hoofd bovenuit steekt.

HESTER CARVALHO