Oprichter YouTube in Amerikaanse Formule 1-renstal

Valencia, 20 aug. - Een van de oprichters van YouTube is een van de belangrijkste investeerders in de Amerikaanse renstal die volgend jaar zijn debuut maakt in de Formule 1. Multimiljonair Chad Hurley was bestuursvoorzitter van YouTube, de website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. YouTube werd in 2006 voor 1,65 miljard dollar verkocht aan Google. Hurley zal zich nadrukkelijk gaan bemoeien met het beleid van het team. De mix van technologie, design en sport was voor hem reden de Formule 1 in te stappen, liet hij weten op de website autosport.com. Video gaat volgens Hurley een belangrijke rol spelen bij de Amerikaanse renstal, een van de drie teams die volgend jaar voor het eerst meedoen in de Formule 1.