Minder warm

De tropische hitte verlaat vanavond via het oosten het land. Morgen en zaterdag brengen veel minder warme lucht, wel met veel zon, en het zal veelal droog zijn.

Vanavond trekken felle regen- en onweersbuien geleidelijk naar de oostelijke provincies weg. Sommige buien gaan van zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur en hagel vergezeld. Bovendien is plaatselijk wateroverlast mogelijk. In het westen klaart het echter snel op en in de loop van de nacht zal dat overal het geval zijn. Bij een afnemende wind koelt het af naar rond de 15 graden. Verder ontstaat er plaatselijk mist.

Morgen overdag wisselen stapelwolken en zon elkaar geregeld af. In de middag kan een enkele stapelwolk tot een (lichte) bui uitgroeien. Bij een matige zuidwestelijke wind wordt het 20 graden langs de kust tot 23 graden in Limburg. Morgenavond neemt de bewolking toe en vallen vooral in het noordwesten enkele buien.

Zaterdagochtend vroeg is ook nog een buitje mogelijk, verder verloopt de eerste weekenddag droog met zonnige perioden. ’s Middags wordt het tussen de 19 en 22 graden.

Zondag wordt vrij zonnig en wordt iets warmer weer verwacht: maximaal 22 graden op de Wadden tot rond 25 graden in het binnenland. Maandag levert vergelijkbare temperaturen op met later op de dag wel een paar buien.