Deze herfst: Lehman, the movie

De BBC brengt deze herfst een film op televisie over de laatste dagen van zakenbank Lehman Brothers. De ondergang van Lehman bijna een jaar geleden luidde de ineenstorting van de wereldeconomie in.

De BBC noemt in een persbericht de film „een fictief stuk geïnspireerd door de echte voorvallen” in het weekend van 13 en 14 september vorig jaar. Lehman vocht voor zijn bestaan, nadat verkoop van een belang aan een Koreaanse bank was mislukt. De Amerikaanse overheid nam het later veel bekritiseerde besluit om Lehman niet te hulp te schieten. Wel riep minister van Financiën Hank Paulson de topmannen van alle zakenbanken bijeen. Lehman-topman Richard Fuld trachtte zijn bank te verkopen aan Bank of America of Barclays.

Als hoofdrolspelers voor ‘The last days of Lehman Brothers’ zijn de acteurs James Cromwell (bekend van de films L.A. Confidential en Babe en de series 24 en Six Feet Under) als Hank Paulson, bijnaam ‘The Hammer’, en Corey Johnson (United 93 en The Bourne Ultimatum) als Lehman-topman Richard Fuld, die ‘The Gorilla’ werd genoemd, aangetrokken.