de container

Leven in een studentenhuis en portretten van aankomende doctorandi Wetzer, Rob

Anna Meijer (20) woont sinds negen maanden in de containers. Ze is nu derdejaars psychologie.

Vrolijk behangetje.

Ja, daar ben ik heel trots op. Toen ik in de kamer kwam, was alles grauw en grijs, dus ik wilde het opvrolijken. Ik kon alleen niet behangen, want er zitten richeltjes op de muren. Toen heb ik dus maar overal stofjes opgehangen. Ik heb ook een zebradeur en een koeienmuur.

Je hebt dus veel tijd in je kamer gestopt?

Ja, want ik vind het heel speciaal dat deze kamer helemaal van mij is. Hiervoor woonde ik in een studentenflat in Diemen, maar daar werd brand gesticht. Ik wilde er zo snel mogelijk weg. Nu ben ik zo blij dat dit helemaal mijn eigen plekje is, dat ik echt tijd heb gestopt in het opleuken.

Breng je dan ook veel tijd door op je kamer?

Nou, ik kan hier niet zo goed studeren. Die tafel schuift, en de muren komen op me af. Bovendien wil ik de hele tijd gaan opruimen als ik hier zit, haha. Kijk maar naar het keiharde stokbrood dat nog van de kaasfondue van de vorige avond op tafel ligt.

En je was over de stoelen?

Tja, ik heb geen droogrek. En het is zoveel gedoe om zo’n ding vanaf de Blokker op de fiets mee te slepen. Mijn was hangt dus altijd overal door mijn kamer. Lekker studentikoos.

Maite Vermeulen

Om het groeiend tekort aan studentenwoningen op te lossen, bouwen woningbouwcorporaties in verschillende gemeenten zeecontainers om tot woonruimten. In deze serie worden bewoners van de containerwoningen in Amsterdam geïnterviewd.