De Botton is 'huisschrijver' van Heathrow

Een laptop en een vliegveld. Meer heeft Alain de Botton, filosoof en schrijver van onder meer Proeven van liefde en De architectuur van het geluk, niet nodig. De Botton is deze week writer in residence op het Londense vliegveld Heathrow. Daar beschrijft hij de wederwaardigheden van reizigers, stewardessen, schoonmakers en anderen. Dat moet uiteindelijk resulteren in een boekje, A week at the airport; a Heatrow diary dat begin september uitkomt. Het boek zal aan 10.000 Heathrow reizigers worden uitgedeeld.

Achter De Botton staat een groot scherm opgesteld, waar iedereen kan zien wat hij op dat moment schrijft. De International Herald Tribune publiceerde gisteren een alinea waarin De Botton beschrijft hoe gescheiden vaders op hun kinderen wachten. „Ze hadden een half jaar op dit moment gewacht, en konden zich niet langer in de hand houden bij de aanblik van een kleine jongen met hun eigen grijsgroene ogen en de wangen van hun moeders.”