Authentieke, maar ietwat brave huppelmuziek

cd pop * * * *

The Madd. The Madd Are Pretty Quick!

Het slechte nieuws is dat ‘Baby’ er niet op staat, de leuke single die de Rotterdamse beatgroep The Madd maakte met rapper Dio. Het goede nieuws is dat The Madd Are Pretty Quick! weer net zulke fijne beatmuziek bevat als hun debuut Ongeneeslijk Beat van twee jaar geleden. Als kenner en liefhebber van het genre heeft The Madd een onuitputtelijke bron voor obscure covers, zoals het Beatlesachtige ‘Don’t ask me love’ van Los Shakers uit Uruguay of het onweerstaanbaar vrolijke ‘Ce soir je vais boire’ van de Franse dandy Claude François. Voor het eerst voegen de Rotterdammers daar zelf een aantal authentiek klinkende eigen nummers aan toe, met ‘I loved you’ van drummer Marty Graveyard als beste Nederbeatliedje sinds de geslaagde Beatlesimitaties van de groep Smyle. Gastgitarist Spike van Di-rect blaast in het titelnummer wat stof van het hardnekkige jaren zestig-vernisje. Na vijftien weldadig ouderwetse huppelnummers begint het allemaal een beetje braaf te klinken, maar het mag duidelijk zijn dat The Madd een feestje gaat bouwen op Lowlands, waar deze cd zijn doop beleeft.

JAN VOLLAARD

The Madd speelt zondag op Lowlands, van 15.10 - 15.55 uur, in de India-tent. De band staat daar samen met de Amsterdamse rapper Dio. Bekijk de website via www.themadd.com en die van Dio via www.diomusic.nl

    • Jan Vollaard