5 redenen om tv te kijken

1 mooie film

Finding Neverland

Net5, 20.30-22.35u.

Biopic over J.M. Barrie. Als de half gelukte toneelschrijver Barrie (Johnny Depp) weduwe Sylvia Davis (Kate Winslet) en haar vier zonen ontmoet, onder wie de onweerstaanbaar weerbarstige Peter (Freddie Highmore), vindt hij eindelijk een manier om zijn kinderlijke fantasie vorm te geven. Barrie krijgt er inspiratie door voor de voorstelling Peter Pan, over de jongen die nooit volwassen wil worden en daarom in Neverland eeuwig piraatje en indiaantje speelt. (Marc Foster, 2004, GB/VS)

2 Vrouwenfilm

Someone Like You...

RTL8, 20.30-22.15u.

Komedie waarin columniste Ashley Judd door haar minnaar aan de kant is gezet, liefdesverdriet heeft en een onderzoek begint naar mannelijk gedrag. Haar research leidt ertoe dat ze door vrouwen als goeroe en voorbeeld wordt gezien. Dan richt ze haar pijlen op een vrouwenverslinder. (Tony Goldwyn, 2001)

3 mooie natuur

Yellowstone: Tales from the wild

Canvas, 21.20-22.10u.

Deel twee van de driedelige natuurreeks van de BBC die de cyclus van de seizoenen volgt in Yellowstone National Park, één van de oudste en grootste natuurreservaten ter wereld. In Yellowstone toont de natuur zich in al zijn contrasten: adembenemend mooi, maar ook onverbiddelijk hard. In deze aflevering breekt de zomer aan en komen de beren na hun winterslaap uit hun holen.

4 vrouwenpraat

Andermans Veren

Ned. 2, 21.25-22.00u.

Hoe kijken mannen tegen vrouwen aan? Fragmenten waarin cabaretières Tineke Schouten, Jasperina de Jong, Lenette van Dongen en Martine Bijl zich beklagen over de andere sekse en Liesbeth List zingt.

5 Feestende Boeren

Oerend hard

SBS6, 23.20-23.50u.

In Oerend Hard volgt SBS plattelandsjongeren die in binnen- en buitenland helemaal losgaan.